/ / Sunscreen spørsmål besvart

Solkrem Spørsmål Besvart

Kan jeg gjenbruke fjorårets solkrem?
Nei, jeg er. Solkrem har en utløpsdato på omtrent ett år, og bør kastes bort i slutten av sesongen. Hvis det begynner å skille eller endre teksturer før, kast det, sier Francesca Fusco, M.D., en assisterende klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai School of Medicine.

Trenger du virkelig solkrem hvis du har mørk hud?
Det er sant at mer hudpigment = mer melanin =mer naturlig beskyttelse, men mennesker med mørk hud er fortsatt i fare for hudkreft. Og det er ofte dødelig fordi det er skjult på steder som hender og føtter og ikke diagnostisert før det er i et alvorlig stadium.

Er det greit å få en liten base brunfarge når jeg er mager?
Enhver soleksponering skader og aldrer huden, slik at selv et hint av farge betyr at du "skaper rynker, sagging og celleskade som kan føre til hudkreft.

Hvis jeg har på meg en lue, kan jeg fragi solkrem på ansiktet mitt?
Den bredeste randen kan ikke skygge alle deler av dinansikt. "UV-strålene som reflekterer opp fra sand og vann kommer opp i ansiktet ditt," sier Robert Friedman, M.D., en dermatologisk onkolog og klinisk professor i dermatologi ved NYU School of Medicine. "Og enhver sol du ser kommer gjennom hatten når du holder den opp, slår håret og hodebunnen." De beste lokkene har en tett vev av UV-infisert stoff (UPF, eller ultrafiolett beskyttelsesfaktor). Prøve Scrunchie UPF 50 + av Wallaroo Hat Company ($ 38, walleroohats.com).

Må jeg virkelig bruke på nytt hver annen time?
Jepp. Kroppens termostat holder deg kjølig ved å skape fuktighet på huden, og det fortynner solkrem og får det til å fordampe, forklarer Friedman. Det tar bare et par minutter å bruke på nytt, men forgreningene varer for alltid. "Kvinner bruker så mye tid og penger til å se yngre ut, men de skjønner ikke at det beste anti-aldrende serumet er solkrem, sier Kathy Fields, MD, en assisterende klinisk professor i dermatologi ved University of California i San Francisco. Gjør på nytt en bris med en sprutfri sprøyte. Prøve L "Oreal Paris Sublime Sun SPF 30 Krystallklar Mist ($ 10, på apotek).


I SLEKT:
Ingen flere solcreme unnskyldninger!
Din hudkreftrisiko
Følg med på: