/ / 7 Sneaky grunner til at huden din er tørr AF

7 Sneaky grunner til at huden din er tørr AF

tørr hud

Selv med den beste hudpleiebehandlingen kan tørrhetNoen ganger kryper opp ut av ingenting - og det kan få alvorlige konsekvenser for huden din. "Flaking, irritasjon og skade som kan føre til for tidlig aldring kan alle skyldes kronisk tørr hud," sier Annie Chiu, M.D., en hudlege ved The Derm Institute. Ugh.

Den gode nyheten er at hvis du kan identifisere hva som ergjør huden din så uttørket, du kan fikse det. Her deler Chiu syv super lune grunner til at huden din kan virke litt mindre næret enn normalt - og hvordan man kan bekjempe disse overraskende fiender av hydrering.

1. Soverommet ditt er ikke hudvennlig

Mens du sover, stiger kroppstemperaturen,som forårsaker økt fordampning av fuktighet fra huden (kjent som trans-epidermal vanntap), som fører til potensielt tørr hud, forklarer Chiu. Løsningen: Legg fuktighet i ansiktet ditt og soverom. "Bruk en luftfukter og en hyaluronsyrebasert fuktighetskrem for å trekke fuktighet til huden, som Neutrogena Hydro Boost Water Gel ($ 20, ulta.com), sier Chiu. (Helg hele kroppen med Rodales 12-dagers kraftplan for bedre helse.)

2. Parfymen din er irriterende

Sikkert, din favoritt eau de parfum lukter fantastisk,men effekten det kan ha på huden din, stinker. De kjemiske stoffene som utgjør parfymer, kan ofte gjøre eksisterende tørrhet verre, sier Chiu. Så se etter formler som har fuktighetsgivende ingredienser som honning og vanilje. Eller prøv en oljebasert parfyme som bruker bønnebaserte butter som kakao og shea for ekstra fuktighet og silkeaktig myk hud.

3. Dusjene dine er for varme

Varm dusj eller dusjing mer enn en gang om dagen kanta en toll på huden din. "Varmt vann kan føle seg beroligende, men det forverrer bare tørr hud," sier Chiu. "Varmt vann ødelegger det øvre oljeholdige laget av epidermis som forårsaker tørrhet." Begrens dusjen til 10 minutter en gang om dagen ved middels temperatur.

4. Du har vært i klor

Svømming morgen omganger er en fin måte å slappe av ogfå litt mosjon, men klor som beskytter deg mot bakterier kan også skade din hudfarge (og forårsake uventet flakhet). Før du dykker inn, beskytt deg med en fuktighetskrem. "Bruk en ekstra fuktighetsgivende lotion som Aquaphor ($ 8, amazon.com) på tørre områder før de kommer inn i et basseng, slik at det kan virke som en barriere, sier hun.

5. Du har arvet tørrheten

Hvis de ashiske patchene bare ikke vil gå bort, noen gangergenetikk er å klandre. (Takk, mamma og pappa!) Chiu sier at noen mennesker bare er født med hudceller som ikke har nok proteiner som holder fuktighet godt. Hvordan håndtere: Beef opp hudpleie rutinen. "Se etter ceramider og lipider i fuktighetskrem, som bidrar til å bygge og styrke hudbarrieren," sier Chiu. Vi liker CeraVe Facial Moisturizing Lotion ($ 7, target.com).

6. Du bruker anti-aldringsbehandlinger

Jo, vi ønsker alle å drikke fra fontenen tilungdom, men anti-aging produkter kan også utløse tørr hud. Aktive ingredienser som retinol, glykolsyre, salisylsyre og benzoylperoksid øker cellens omsetning, noe som ofte fører til overskytende tørrhet. "Prøv å legge disse produktene over fuktighetskremet ditt," sier Chiu, "i stedet for under det, for å buffere sine tørkebivirkninger."

7. Vasken din spytter hardt vann

Vi vet at vann som er for varmt, er en no-go, menVann som også er for hardt H2O som inneholder et høyt mineralinnhold, kan fjerne naturlig forekommende oljer på huden, sier Chiu. (Limescale-en hvit, crusty stoff som vokser på kraner, badekar og vasker - kan indikere at du har hardt vann, ifølge EPA Water Consultants.) Hvis dette er tilfelle, legg til et vannfilter i vasken din for å strippe bort mineraloppbyggingen og nyt renere, mykere vann (og hud!).

Følg med på: