/ / 7 måter å bruke olivenolje for å få mer nydelig hud, hår og negler

7 måter å bruke olivenolje for å få mer nydelig hud, hår og negler

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det glatter håret

E-vitamin som finnes i olivenolje kan bidra til å redusereflass, sier Julie Russak, M.D., en hudlege i New York City. "Bare bland en teskje olivenolje og en klemme på sitron i hodebunnen," sier hun. I tørre måneder sier Russak at du kan legge til olivenolje i håret ditt for å glatte bort splitte ender. Ikke grave lukten av det? kan fortsatt høste fordelene av et produkt som inneholder oljen, som Ikke din mors kinky bevegelser ($ 6, ulta.com).

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det fjerner sminke

Folk tror ofte at det legges olivenolje tilallerede fet hud vil forverre problemet, men det er egentlig ikke tilfelle. "Olivenolje griper seg på andre oljebaserte produkter, noe som gjør den til en flott sminkefjerner," sier Russak. "Bruk det som forrensemiddel (etterfulgt av varmt vann og ansiktsvasket ditt valg) eller i seg selv - det er forsiktig nok til daglig bruk," sier Russak. Du kan bruke oljen direkte på ansiktet ditt, eller du kan velge en olivenoljeinfisert såpe som Tom's of Maine Beauty Bar med olivenolje og vitamin E ($ 7, amazon.com).

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det myker cuticles

"Det er viktig å holde cuticles smidig så deIkke knekk og splitt, noe som gjør at bakterier og sopp kan komme under neglen, sier Elizabeth Tanzi, M.D., grunnlegger og direktør for Capital Laser & Skin Care i Maryland. "Påfør bare en dråpe til kutikler om natten før du går i seng."

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det hjelper dine negler vokse

På toppen av å holde cuticles sunt, olivenolje kanEgentlig hjelper neglene dine til å vokse. "På grunn av det rike vitamin E inneholder olivenolje, er det ekstremt fuktighetsgivende og lett absorbert, noe som gjør det bra for neglestigning, sier Russak. "Sug neglene dine i olivenolje i ca 20 minutter en gang i uken for å føle full effekt."

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det fuktes

Hvis du har ekstra olivenolje på hendene framatlaging, ikke vær så rask å skyll den av. "Olivenolje har gode fuktighetsholdende egenskaper, så det kan holde vann mot huden for å holde det glatt," sier Tanzi. "Skru opp en fuktighetskrem som inneholder ingrediensen eller legg til en dråpe eller to til din fuktighetskrem for en god fuktighetsinnstilling." Prøv Palmer Olive Oil Body Lotion ($ 6, palmers.com).

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det lindrer irritasjon

Hvis du opplever tørr, kløe eller betennelsehud, Russak foreslår at du får reseptbelagte krem ​​og prøver å prøve olivenolje for å lindre ubehag. "Mange finner at olivenolje beroliger irritert og betent hud, takket være en sammensetning som heter oleocanthal," sier hun. Tilsett litt olivenolje til et varmt bad for lettelse eller forsøk Shea fuktig oliven og grønn te bad, kropp og massasje olje ($ 10, sheamoisture.com).

skjønnhetsfordeler med olivenolje

Det bekjemper aldring

Sist men absolutt ikke minst, går forflaske nå kan spare deg for å gå under nålen senere. "Olivenolje inneholder potente antioksidanter," sier Tanzi. "Disse inkluderer vitamin E og polyfenoler, som bidrar til å samle og nøytralisere frie radikaler som ellers kan skade huden og fremme utseendet av aldring." Prøv Evanhealy pisket Shea Butter med olivenblad ($ 13, evanhealy.com), som kombinerer olivenolje med det ultrahydratiserende sheasmørret. Du kan bruke den som en fuktighetskrem eller en maske på dagen (la den stå på huden i 15 minutter før skylling).

Følg med på: