/ / 6 rynke-bekjempende behandlinger, rangert i rekkefølge av effektivitet

6 rynke-bekjempende behandlinger, rangert i rekkefølge av effektivitet

Når det gjelder å bekjempe rynker, er det asvimlende antall prosedyrer og produkter som hevder å snu klokken - og mange av dem bærer kostbare prislapper. Men hva fungerer egentlig? Vi spurte to ledende dermatologer om å rangere behandlingene som virkelig vil lede deg til linjefri hud og er verdt dine hardt opptjente dollar. Her er nedgangen.

1. solkrem

Du kan bli overrasket over å se denne unsexy arbeidshestenøverst på listen, men bare å bruke solkrem hele året, vil begge bidra til å forhindre rynker og helbrede fine linjer ved å beskytte og la huden din naturlig reparere seg selv, sier Doris Day, MD, klinisk lektor i dermatologi ved New York University Langone Medisinsk senter. Imidlertid vil resultatene dine bare være like gode som formelen du velger: Pass på at det er en SPF på 30 eller mer for tilstrekkelig beskyttelse, og bruk den hver morgen til ansikt og nakke - eller det teller ikke! EltaMD Klar UV Clear Broad-Spectrum SPF 46 ($ 32, dermstore.com) er en av våre favoritter.

2. Botox, Dysport og Xeomin

Kjent som neuromodulatorer, disse tre populæreinjeksjonsstoffer bidrar til å blokkere muskelservesignaler. Blokkingen svekkes og forhindrer muskelen i å trekke seg sammen, noe som resulterer i en rensing av rynker i glatt hud. "Botox er fortsatt den ledende minimalt invasive prosedyren for rynker," sier David E. Bank, M.D., dermatolog i Mount Kisco, New York. Resultatene varer vanligvis mellom tre og fire måneder før en annen økt er nødvendig. Ifølge RealSelf.com er gjennomsnittlig kostnad for Botox over hele USA ca $ 525 per økt, selv om dette kan variere avhengig av sted og mengde behandlet hud.

3. Retinol og antioksidanter

Av alle hudpleie ingredienser, retinol, aderivat av vitamin A, er den strengeste studert og publisert for å kjempe rynker og hjelpe huden forynges. "Retinol bygger et tykkere kollagenlag som gjør huden ser jevnere og yngre," sier Day. Andre topp antioksidanter som fungerer bra, inkluderer peptider, vekstfaktorer, stabilisert vitamin C og kobber, sier Day. "Brukes på dagtid, de hjelper solkrem til å fungere bedre for å forhindre skade, og brukes om natten, de hjelper huden til å reparere skade fra sol, forurensning og stress," sier hun.

4. Laser Resurfacing

Laser resurfacing som Fraxel er en in-officebehandling som fungerer under hudens overflate for å slette solskaden som skaper linjer og rynker, samt pigmentering og arr. Det vil også bidra til å redusere utseendet av porene som en bonus. "Lysenergien som brukes med Fraxel exfoliates de overfladiske hudlagene og stimulerer hudens naturlige kollagenproduksjon for å glatte kremer og lommer som forårsaker rynker," sier Bank. En serie med noen få økter som er adskilt for noen få uker fra hverandre, kan være nødvendig for å få optimale resultater, og behandlinger har vanligvis omtrent tre til fire dager med nedetidens gjenoppretting etterpå. Forvente å betale alt fra $ 800 til $ 1500 per behandling, avhengig av hvor du befinner deg.

5. Voluma

I motsetning til tneurmodulatorer som injiseresDirekte inn i rynker, injiseres Voluma i kinnene for å gjenopprette volumet og løfte huden tilbake på plass, noe som forårsaker rynker produsert fra sagging å forsvinne. Hyaluronsyre, som kroppen naturlig produserer, er hovedbestanddelen i Voluma. Det gir elastisitet og fylde vi mister med alder, og forårsaker tap i ansiktsvolum som fører til rynker. "Resultatene er nesten øyeblikkelige med liten gjenopprettingstid, og fordelene varer i opp til to år," sier Bank. Injiseringer skal gå under blodkar for å minimere blåmerker og hevelse, legger han til. Voluma har et bredt kostnadsspekter siden mengden som brukes kan variere så mye, men RealSelf tilnærmer seg intervallet mellom $ 800 og $ 2500 per behandling.

6. Nutraceuticals

Den skjønnhet kosttilskudd inneholder antioksidanterog mineraler som er flomhyller i disse dager, har virkelig resultater med rot i vitenskapen. "Dette er en relativt nyere kategori av spesifikke kosttilskudd for å hjelpe huden din til å forynge og anti-rynke fra innsiden," sier Day. Det er antatt at støttende hud med visse næringsstoffer vil gi det drivstoffet det trenger for å fylle mer effektivt. Det er en fangst, skjønt: Du må ta tilskuddet konsekvent for å se jevnere hud - og ha tålmodighet til å gjøre det i minst tre måneder før du vurderer hudresultater. Dag anbefaler en nutraceutisk diett som ZSS Radiant Skin ($ 160, zss-skincare.com), som kommer sammen med ansikts serum, eller du kan prøve apotek alternativet Naturens Bounty Extra Strength Hair, Skin & Nails Gummies ($ 9, amazon.com).

Følg med på: