/ / Har du den riktige solkremet for din hudtype og tone?

Har du den riktige solkremet for din hudtype og tone?

Murad Invisiblur Perfekt Skjold Bred Spektrum SPF 30

Fet hud

Olje gjør huden til å føles fett, så velg enprodukt som har skinnreduserende egenskaper. "Ingredienser som cyclomethicone og dimethicon absorberer olje, noe som gir huden et matt utseende," sier Joshua Zeichner, M.D., direktør for kosmetisk og klinisk forskning i dermatologi ved Mount Sinai Hospital i New York City.

Kjøp den: Murad Invisiblur Perfekt Skjold Bred Spektrum SPF 30 ($ 65, sephora.com)

Neutrogena Clear Face Break Utfri Væske Lotion SPF 30

Akne-utsatt hud

Du unngikk å få solbrenthet, men nå må du håndtere kviser. Gah! Det trenger ikke å være tilfelle, skjønt.

"Se etter formuleringer som er merket ikke-komedogene," sier Zeichner. "Dette betyr at de ikke vil tette porene og forårsake breakouts."

Kjøpe det: Neutrogena Clear Face Break Utfri Væske Lotion SPF 30 ($ 9, amazon.com)

AVEENO Protect + Hydrate Lotion Sunscreen SPF 50

Tørr hud

Du trenger noe med ekstra fuktighet, uansetthvilken tid på året er det "Velg en solkrem med hudfukterende og beskyttende ingredienser for å forbedre hudbarrierefunksjonen forbundet med tørr hud," sier Zeichner. Se etter ting som glycerin, ceramider, fettsyrer og hyaluronsyre i formelen.

Kjøpe den: AVEENO Protect + Hydrate Lotion Sunscreen SPF 50 ($ 9, amazon.com)

Avene Mineral Ultra-Light Hydrating Sunscreen Lotion SPF 50

Sensitiv hud

SPFs faller inn i to leirer: kjemisk og fysisk / mineral. Den første inneholder ingredienser som absorberer i huden, mens sistnevnte har ingredienser som sitter på toppen av huden, og skaper en barriere. "Sensitiv hud kan være mer utsatt for reaksjoner på solkrem ingredienser, så i stedet velge en fysisk eller mineral blokk," sier Zeichner. Du ser titandioxyd og / eller sinkoksid på etiketten.

Kjøp det: Avene Mineral Ultra-Light Hydrating Sunscreen Lotion SPF 50 ($ 28, apotek)

Skinmedica Total Defense + Reparasjon SPF 50

Aldrende hud

"Eldre hud har skadet kollagen og elastin, med linjer, rynker og mørke flekker," sier Zeichner. "Se etter solkrem med ekstra anti-aldring fordeler, å reparere skader og lysere huden."

Kjøp det: Skinmedica Total Defense + Reparasjon SPF 50 ($ 68, dermstore.com)

La Roche Posay Anthelios 60 Kroppsmelk Sunscreen

Middels / mørk hud

Nei, du er ikke av kroken - du kan brenne (hvilkensetter deg i høyere risiko for hudkreft) uansett tone i huden din. Heldigvis finnes det nyere muligheter der ute som passer seg sømløst. "Produkter som helt gni inn, vil ikke forlate huden med en hvit nyanse," sier Zeichner.

Kjøpe det: La Roche Posay Anthelios 60 Kroppsmelk Sunscreen ($ 26, amazon.com)

Bananbåt Sport Solcreme SPF 100

Fair Skin

Siden du er mer sannsynlig å brenne enn annen hudtyper, alltid gå til høyere SPF nummer, selv om det i teorien er liten fordel over en SPF 30, sier Zeichner. "Gitt at vi ikke legger på så mye som vi burde, og vi ikke søker på nytt, er høyere start som et sikkerhetsnett for å gi den lengste, høyeste kvalitet beskyttelse mulig," forklarer han.

Kjøp den: Bananbåt Sport Solcreme SPF 100 ($ 13, jet.com)

Følg med på: