/ / Kan Walking hjelpe deg å miste så mye vekt som å kjøre?

Kan Walking hjelpe deg å miste så mye vekt som å kjøre?kjører vs vandre kalorier brentDenne artikkelen ble skrevet av Amby Burfoot og levert av våre partnere på Runner's World.


For to uker siden begynte jeg å planlegge en oppdatering til en walking vs kjører kalori-brenne artikkel som jeg hadde skrevet for Runner's World magasin i 2005. Når den artikkelen senere ble vist på nettstedet RunnersWorld.com, tiltrak den stor interesse og kommentarer. Noen av disse kommentarene viste den utbredt forvirringen og den direkte vantro som er vanlig for dette emnet.

De fleste tror at å gå en kilometer og kjøre en mil brenne det samme antall kalorier. Du vet, en kilometer er en kilometer er en kilometer. Høres rimelig ut. Men det holder ikke opp til vitenskapelig gransking.


Så jeg trodde jeg skulle skrive et annet blogginnlegg tilavklare forvirringen så mye som mulig. Heldigvis fikk jeg litt hjelp. En gruppe forskere fra California State University har nettopp publisert en ny løp vs gangpapir. Det er det beste ennå, og det bekrefter (i svært høy grad) dataene jeg presenterte i 2005, som hovedsakelig var basert på dette papiret. Enda bedre, denne gruppen av etterforskere har tatt med "etterbrenningen" i sine beregninger. Det er en første.


Det er også helt passende. Enten du er ferdig med treningen ved å kollapse på gresset, drikker en smoothie eller tar en dusj, fortsetter kroppen din å brenne flere kalorier enn vanlig før den går tilbake til sin basale metabolske hastighet. Disse kaloriene er "gratis", men likevel virkelige.


Emnene i den nye studien var 15 mannligestudenter, og 15 kvinner, med en gjennomsnittlig vekt på 156 kg. En dag løp de en tredemølle mil om 10:00 minutter; En annen dag gikk de en kilometer i 18:36. Etterpå satte de seg stille i 30 minutter, hvorefter deres metabolske hastighet var tilbake til normal.


Tabell A: Kalorier brent per 1-Mile Walk vs 1-Mile Run for et 156-lb emne

GÅ*LØPE**
CALS / MILE88.9112,5
CALS / minutt4,7811.26
ETTER-BURN / MILE21,746,1
NYTT TOTAL / MILE110,6158,6
CALS / minutt5,9515.86

* En mil gange i 18:36; ** en mil løpe i 10:00


Jeg legger alltid til et kalorier / minuttresultat til disseberegninger, for det er ærlig, det er hvordan de fleste av oss lever våre liv. Vi har bare så mange treningsminutter på en dag eller uke, og vi vil gjerne vite hva utbetalingen er. Det er klart at kjører brenner mer enn dobbelt så mange kalorier per minutt (11,25) som å gå (4,78). Denne forskjellen øker når du vurderer etterbrenningen.


Men du må være forsiktig med måten du harPåfør etterbrenningen. Du får bare en etterbrenning per trening, ikke en per kilometer. Så hvis du kjører fem miles, kan etterbrenningen fortsatt være bare 46,1 kalorier (eller minimalt høyere). Du kommer ikke til å formere fem med 158,6 kalorier / mil, noe som vil gi 793 kalorier brent. I stedet bør du multiplisere fem med 112,5, og deretter legge til 46,1. Det gir 608,6.


Sannsynligvis er det smarteste å bare multiplisere dintotalt mil med 112,5, og betrakt etterbrenningen en fin liten bonus. For å øke din bonus, kjør raskere under treningen. En nylig studie viste at en beskjeden hardt treningsøkt kunne produsere 190 etterbrenne kalorier i de følgende 14 timene.


Til slutt, jeg liker å produsere kalori-brenne diagrammersom tilpasser seg kroppsvekten. Som nevnt, fungerer diagrammet ovenfor kun hvis du veier 156,2 pounds. Som du sannsynligvis ikke gjør. Her er et veldig enkelt diagram som lar deg beregne Din personlige kaloriforbrenning per kilometer per pund.


Tabell B: Din kaloriforbrenning per kilometer (eller minutt) Walk vs Run


LØPE
KALORIER / MILE.57 x vekt i lbs.72 x wt i lbs
KALORIER / MIN.03 x vekt i lbs.07 x vekt i lbs

For å bruke ovenstående må du bare multiplisere vekten din (ipounds) av nummeret som vises. For eksempel, hvis du veier 188 lbs, vil du brenne ca 107 kalorier (188 x .57) når du går en kilometer, og om 135 kalorier (188 x .72) når du kjører en kilometer.


Som du kan se, brenner en mil brenner omtrent 26prosent flere kalorier enn å gå en kilometer. Kjører et minutt (eller 30 minutter eller en time, etc.) brenner omtrent 2,3 ganger mer kalorier enn den samme totale tiden som går.


OK, nå noen advarsler. Disse beregningene er alle avledet fra en "gjennomsnittlig" vekt av fagene; Det kan være individuelle variasjoner. Også alder og kjønn gjør en forskjell, men ganske beskjeden. Din vekt er uten tvil den største determinanten av kaloriforbrenningen per kilometer. Når du ser på brennning per minutt, gjør ditt tempo (din hastighet) også stor forskjell.


Disse beregningene er ikke ment å være presise. De er gode tilnærminger, og mye mer nøyaktig enn den gamle kastanje: Du brenner 100 kalorier per kilometer.


Til slutt gjelder beregningene bare for vandreregjør en 18:36 tempo og løpere gjør en 10:00 tempo. Kjører raskere eller langsommere enn 10:00 tempo gjør ikke mye forskjell i kaloribrensen per kilometer. (Men har stor innvirkning på brenningen per minutt.)


Turgåing er en annen slags dyr. Økninger i ganghastighet øker kraftig kaloriforbrenning per kilometer og per minutt. Faktisk, rundt klokken 12:30 per kilometer, går et treff der det brenner omtrent samme kalorier / kilometer som kjører. Gå raskere enn 12:30, og du vil brenne mer kalorier / kilometer enn å kjøre klokken 10:00.


Men nesten ingen, men konkurransedyktig raseturgåere går raskere enn 12:30 per kilometer. Faktisk, når jeg ser ut foran vinduet på turgåere sirkler blokken, går det svært få gange raskere enn 18:36. De fleste er i 18:00 til 20:00 stor treningsøkt for eldre og overvekt, men ikke en stor kaloriforbrenningsaktivitet.


Til slutt, denne gangen har jeg ikke laget enskillet mellom netto kaloriforbrenning og brutto kaloriforbrenning, som er hva du får ved å gjøre matematikken vist ovenfor. Netto mot grovt argument er viktig for noen mennesker, men ærlig talt er det nesten aldri rapportert i helse- og journalistiske kretser, og er sannsynligvis mer komplisert enn de fleste ønsker å vite.


Gjør det du kan for å brenne så mange kalorier sommulig i trening og dagligliv. Det er billetten til god helse og vekt. (Noen individer tar dette for langt, men de er i den distinkte minoriteten og utgjør ikke en nasjonal helsekrise. Jeg har nettopp lest et helseøkonomisk papir som anslår at 20 prosent av nasjonale helsekostnader er relatert til fedme-relaterte sykdommer .)Følg med på: