/ / Hvordan fødselsordren din kan påvirke vekten din

Hvordan fødselsordren din kan påvirke vekten din

I WTF vekttap nyheter, en ny studie publisert i British Medical Journal fant at eldste døtre er mer sannsynlig å være overvektige eller overvektige enn deres yngre søster. Ja, vi er forvirret også.


For studien brukte forskerne svenskenasjonalt fødselsregister (som registrerer helseinformasjonen til nesten alle svenske mødre og deres foster fra den første nyfødte avtale til deres barns fødsel) for å få helsedataene til mer enn 26.000 svenske kvinner og deres søstre. Dette ga studieforfatterne tilgang til kvinners helsjournaler ved fødselen og tiden de ble gravid. Kvinnen som var med i studien hadde sine første barn mellom 1991 og 2009.

(Leter du etter et program som hjelper deg med å få en flat mage - og hold den på den måten? Med våre Lose Belly Fat-For Good rutiner, kan du se resultater på så lite som to uker.)


Etter at dataene ble analysert, fant forskerne detEldre søstre veide vanligvis mindre enn sine yngre søstre ved fødselen, men de var 29 prosent mer sannsynlig å være overvektige og 40 prosent mer sannsynlig å være overvektige enn deres lille sis ved den tiden de var gravid med sitt første barn. På den lyse siden pleide de eldre søskenene å være høyere. Gå figur.via GIPHY


Så gal som det høres ut, er dette ikke den første studienå hevde at det å være den eldste har denne tilfeldige innvirkning på midjen din. Ifølge undersøkelsen fant lignende undersøkelser på menn i Sverige og New Zealand at eldre søsken var mer sannsynlig å være tyngre enn den yngre. Også mindre studier som ble gjennomført i India, Italia og Polen viste at fødselsorden hadde en rolle i hvor mye en kvinne veide.


Så hva pokker er årsaken bak denne merkelige korrelasjonen? Dessverre er studieforfattere ikke sikre da dette eksperimentet var rent observasjonelt.


Selv om den store prøvestørrelsen på studienminimerte variablene mellom de forskjellige settene av søstre, noe som kunne påvirke resultatene, det hadde fortsatt noen begrensninger. For eksempel så forskerne bare på unge voksne kvinner fra en svensk befolkning, noe som betyr at disse observasjonene ikke nødvendigvis gjelder for alle kvinner.


Takeaway her er det noen ganger faktorer utav din kontroll kan påvirke din vekt, men du trenger ikke å la det stoppe deg fra å leve en sunn livsstil og komme i form. Sjekk ut disse 25 grunnene til at du ikke kan gå ned i vekt - og hvordan du skal håndtere dem.Følg med på: