/ / Hvorfor er legemidler som foreskriver antidepressiva for andre forhold enn depresjon?

Hvorfor er legemidler som foreskriver antidepressiva for andre forhold enn depresjon?

kvinne tar antidepressiva

Antidepressiva spiller en avgjørende rolle i behandling av depresjon. Men ifølge en ny studie publisert i JAMA, blir nesten halvparten av de antidepressiva reseptene som er skrevet hvert år, brukt til å behandle forhold annen enn depresjon. Hva gir?

For undersøkelsen så forskerne på 10 årverdt elektroniske medisinske journaler - totalt 100.000 resepter skrevet av 160 leger for 20.000 mennesker - og fant at antidepressiva stoffer også blir utelukket for problemer som angst, søvnløshet, smerte, bulimi og ADD.

Mens denne studien fokuserte på resepter laget iQuebec, peker forskerne på at antidepressiv bruk har økt i USA i løpet av de siste årtierne. Faktisk, ifølge Centers for Disease Control and Prevention, har det steget med en stor 400 prosent mellom 1988 og 2008, det siste året er data tilgjengelig.

Registrer deg for Women's Healths nyhetsbrev, så dette skjedde, for å få dagens trendinghistorier og helseundersøkelser.

Så er antidepressiva, som bidrar til å balansere kjemikaliene serotonin og dopamin i hjernen din, en slags kur mot alle stoffer?

"I min praksis og erfaring har vi funnetat antidepressiva hjelper med mange forhold, inkludert irritabel tarmsyndrom, bulimi og selv angst, sier Niket Sonpal, M.D., assisterende klinisk professor ved Touro College of Medicine i New York City.

Og den utbredt bruk av antidepressiva for aEn rekke problemer er fornuftig på noen måter, sier Sonpal. "[Hjerte-kroppsforbindelsen er] så mye sterkere enn vi anslår og oppriktig forstår selv," sier han. "Det er samspill mellom hjernen, humøret og disposisjonen med resten av kroppen vår." Serotonin og dopamin finnes også i tarmene dine, for eksempel.

Likevel, mens noen antidepressiva er FDA-godkjent for generalisert angstlidelse, er JAMA studere forfattere påpeke at det ikke er vanskeligvitenskapen viser at antidepressiva midler virker for å behandle andre forhold. Akkurat nå er alt annet anekdotisk bevis. Her håper denne studien vil inspirere til mer forskning som skal gjøres.

Følg med på: