/ / Solkrem kan ikke være nok til å beskytte mot melanom

Solkrem kan ikke være nok til å beskytte mot melanom

Sommeren ville ikke være sommer uten ritualet avgooping på enda mer solkrem enn vanlig. Men hvis du stoler på lotionen (eller sprayer eller stikker) for å beskytte huden mot de kreftfremkallende effektene av UV-stråler, må vi fylle ut noen viktig informasjon. En ny studie fra journalen Natur fant at solkrem alene, til og med et høyt SPF-nummer, er ikke en garanti for at du vant på noe tidspunkt utvikler melanom, den sjeldneste, men dødeligste form for hudkreft.

Forskere brukte solkrem med en SPF på 50til mus som ble avlet for å være predisponert for melanom. Sammenlignet med en gruppe mus sans solkrem, tok den første gruppen 30 prosent lenger å utvikle melanom. Takeaway: Selv om høyfaktor solkrem bidrar til å redusere skadene UV-stråler gjør til hudceller på molekylært nivå, noe som igjen kan føre til kreft, det var ikke nok å tilby fullstendig beskyttelse, konkluderte forskere.

Det kommer ikke som en overraskelse for dermatologer, hvemhar lenge påminnet pasienter som beskytter huden din også at de har andre våpen i kreftbekjempelsesarsenalet, sier dermatologen i New York City Albert Lefkovits, M.D., tilknyttet klinisk professor i dermatologi ved Mount Sinai School of Medicine. Det inkluderer å dekke opp med klær eller en brettet hue, som bor under en paraply eller markise, og unngår å være ute i topp UV-timer mellom kl. 10 og kl. Sikker på at du har hørt disse strategiene før, men i kombinasjon med vanlig bruk av en bredspektret solkrem (som betyr at det støter på UVA- og UVB-stråler) på minst 30 SPF, vil de virkelig holde huden frisk.

MER: Hudkreft kan øke risikoen for andre kreftformer

Den andre tingen å vite om melanom er det i motsetning til basal celle og squamous celle karsinom

Følg med på: