/ / Barnekontroll Valg: Patchet

Fødselsreguleringsalternativer: Patchet

Hva det er:
Behandlingsplasten (Ortho Evra) er en en-tre-kvart-tommers hudklistre som består av tre lag, med hormoner innebygd i limlaget.

Hva det gjør:
Ved påføring på huden (underliv, rump, elleroverkroppen, men ikke bryster) frigir det sakte hormoner i en uke. Hormonene forhindrer eggløsning og tykkere cervical mucus, som sperrer sperm fra å komme inn i livmoren. Den må byttes hver uke. Etter tre uker (og tre nye flekker) har du en uke som er fri for patch, hvor du får din periode.

Pros:
Patchen er 99 prosent effektiv for å forhindregraviditet når den brukes riktig. Det er mer praktisk enn å huske å ta en daglig pille eller sette inn en enhet før samleie. Og siden den inneholder de samme hormonene, kan plasten hjelpe til med å forhindre akne, kramper og bekkenbetennelse som pillen gjør.

Ulemper:
Noen leger kan ikke foreskrive lappen forkvinner som veier mer enn 198 pounds. Noen bivirkninger kan også inkludere blødning mellom perioder, bryst ømhet og kvalme. Noen kvinner kan oppleve en reaksjon eller irritasjon der plasten ligger på huden hennes.

I 2005 oppdaterte FDA etikettene på OrthoEvra, som angir at fødselskontrollplasten gir en høyere dose østrogen enn prevensjonspillen og dermed kan øke risikoen for blodpropper. Kvinner som tar eller vurderer p-piller bør snakke med helsepersonell om disse risikoene. Bruk av lappen bærer også de andre kardiovaskulære risikoen for pillen (hjerteinfarkt og hjerneslag).

Beskytter mot STDs?
Nei

Reseptbehov?
Ja

Følg med på: